Skip to main content
woensdag, 15 februari 2023

Stichting Aemstie Alive stopt ermee na bijna 18 jaar!

In 2005 zag Aemstie Alive voor het eerst het levenslicht doordat een aantal vrienden het wel grappig vonden om wat te organiseren op Burgh-Haamstede in de stille wintermaanden voor de lokale bevolking. Een feestje dat uiteindelijk uitgroeide tot een driedaags festival met vier totaal verschillende evenementen voor letterlijk alle leeftijdsgroepen die denkbaar zijn.
Goud voor Oud, TeenagerParty, KidsParty en het algemene Nieuwjaarsfeestje. In totaal kwamen in deze drie dagen dan zo rond de 5000 bezoekers per jaar naar het Sportcentrum in Burgh-Haamstede. Honderden artiesten zijn de afgelopen 18 jaar voorbij gekomen op het podium van Aemstie Alive.
Voor het bestuur van Aemstie Alive was het al die jaren een genot om dit allemaal te mogen organiseren.

Ieder jaar opnieuw stortte iedereen zich weer op het samenstellen van een nieuw programma, sponsoren werven, vrijwilligers verzamelen en de organisatie in zijn algemeenheid. Een heel jaar werk voor een vriendengroep van 12 tot 15 mensen die elke week weer bij elkaar kwam en dit met veel plezier deed. Discussies, onderhandelingen, ideeën spuien en ontzettend veel plezier onder elkaar. Het kostte heel veel vrije tijd en heel veel energie met de enige intentie om op Burgh-Haamstede iets neer te zetten waar we iedereen een plezier mee deden. Het leverde ons zelf ook heel veel plezier op, wij hebben een fantastische tijd gehad.

Maar aan alles komt een einde. Voor de 16e editie, die door de corona-break twee keer was uitgesteld, hadden we het met z’n allen weer opgepakt. Vol overtuiging dat we dit nog jaren wilden doen. Maar een 17e editie van Aemstie Alive gaat er toch niet meer komen. We wilden het niet voelen, maar voelden toch dat het allemaal wat moeizamer ging en zijn tot de conclusie gekomen dat het beter was om dit prachtige tijdperk na 16 edities Aemstie Alive te beëindigen. Unaniem als bestuur trokken we deze zelfde conclusie. Het was een prachtige tijd, met prachtige mensen, met prachtige evenementen, maar het is mooi geweest zo!

Het doet allemaal best pijn om deze stap uiteindelijk te zetten, maar realisme moet de boventoon voeren en we hebben altijd gezegd; “We doen het goed of we doen het niet”. En wanneer de volledige overtuiging, de drive en het goede gevoel er niet meer is zoals dat zou moeten, kun je maar beter stoppen.

Er zijn zo veel fantastische mensen om te bedanken voor hun inzet, steun en bijdrages op elk niveau. Maar zeker onze partners verdienen op deze plaats een compliment voor het begrip, meedenken en ‘incasseringsvermogen’ dat wij al die jaren van hen gevraagd hebben. We zijn in die tijd prachtige mensen verloren maar hebben ook ontzettend veel gelachen. Daarom kijken wij ook terug op 18 mooie jaren en hopen ook echt dat we in die jaren iedereen met Aemstie Alive iets moois hebben kunnen geven. Iets om met plezier op terug te kunnen kijken.

Namens het voltallige bestuur van de Stichting Aemstie Alive,

met vriendelijke groet,

Annemieke Boiten, Christian Schot, Cor Rademaker, Hans Verduijn, Helma de Bil, Jan Kosters, Jaap Boiten, John Boot, Leo Gildevoet, Marijn van Wijngaarden, Marko de Bil, Martijn den Boer, Miranda Nieuwenhuijse, Nic-Jan Schrier